miercuri, 28 noiembrie 2012

De la revista 22 în presa europeană, cu ipocrizie

Avem ocazia să citim în presa europeană un material semnat de Alexandru Gussi și publicat în Revista 22.  Pe cît de ipocrit este acest material pe atît de nonșalant e autorul în a califica o întreagă generație ca fiind „dezorientată”. Lasă că aveți voi grijă să-i orientați „cum trebuie” - cu fața spre panourile luminoase ce promovează reclame, și cu forța de muncă spre folosul celor ce nu se mai satură de avere și lux. După 23 de ani în care capitalismul victorios (au câștigat războiul rece, trebuie să recunoaștem) ne-a făcut să plătim cu vârf și îndesat naivitatea din 89, acum ne trezim că ni se spune că nu știm ce vrem. Atât mai puteți spune stimabililor? Desigur, e greu să ascunzi nemulțumirea populară, chiar și atunci când controlezi toată mass-media. În fine, mașina de propagandă capitalistă funcționează la presiune maximă în aceste zile, iar brațul înarmat al legii (capitaliste) asigură represiunea. O să vedem pentru cât timp mai pot manipula populația, deja abrutizată de imaginile fără noimă care ne promit fericirea, mereu amânată într-un viitor învăluit de aburii hi-tech.

Cîtă ironie, să pomeniți de revolta muncitorilor din 1987 (justificată de lipsurile materiale și nu însuflețită de ideologia capitalistă), o clasă socială pe care dvs. și alții de la revista 22 nu o înțelegeți și nici nu doriți să-i cunoașteți aspirațiile. Mai mult, susțineți cu ardoare politicile capitaliste care au dus la desființarea sindicatelor și dezbinarea clasei muncitorilor pe care-i invocați aici.
Ce mai știți voi (ăștia de la 22) să le dregeți din pix, că pe șantier, în soare sau ger, ori în fabrică unde-i mult zgomot și condiții grele de lucru sunt convins că nu ați fost.

Un comentariu: