duminică, 4 martie 2012

Masacrul din Homs, prezentat de presa occidentală și interogat de noi

 În filmul postat pe you tube de un ziarist britanic, și preluat apoi și de presa din Ro, ni se spune ce grozăvie au făsut soldații sirieni la Homs. Doar că urmărind filmul putem trage și alte concluzii.


Urmarind videoul prezentat de presa britanică putem vedea următoarele:

- acest conflict armat pare mai degraba unul etnic ori religios. Uitati-vă la acea demonstratie de pe straduta ingustă și veti observa printre altele un drapel al statului turc. (min. 5.56 - 5.59) Stat care, conform altor susrse jurnalistice livrează arme și muniție rebelilor.
- Am văzut doar rebeli trăgând cu armele înspre clădiri, unde așa cum spune ziaristul britanic sunt mii de persoane ce stau ascunse în case. (min. 2.18 - 2.30)
- Unde sunt în filmate bombardamentele zilnice de care vorbesc rebelii și presa occidentală?
- Vedem clădiri ale instituțiilor statului care sunt ținta bombardamentelor și a tirului rebelilor (min. 4.15 - 4.40) Pare-se că cei prinși în cursă, asupra cărora se lansează atacuri cu bombe și tiruri de foc automat sunt tocmai reprezentanții statului sirian și nu rebelii.
- Rebelii, adică opoziția pașnică, tocmai distrug și masacrează pe cei prinși într-o clădire a instituțiilor satului, și-i execută fără milă (min. 7.00 - 7.50). Dar ziariștii britanici au grijă să nu arate scene cu cei masacrați. Poate că vor arăta trupurile decedate mai tîrziu spunând că sunt victime ale tirurilor armatei.
- Ni se prezintă o coadă la brutărie, iar explicația ne-o dă brutarul. Este aglomerat pentru că lunetiștii iau mai multă pâine decât le trebuie. Hmm, păi cum, lunetiștii ăștia se plimbă în voie pe străzi, ai cui sunt de fapt lunetiștii - ai armatei siriene? (min. 8.30 - 8.40)
- Ni se prezintă o femeie a cărui fiu este împușcat, femeia spunînd că lunetiștii i-au omorăt fiul, după care ni se arată pieptul decedatului care avea un tatuaj cu mesaj de sustinere pentru președintele sirian. (min. 9.20 - 9.30) Ziaristul britanic are însă grijă să ne spună că glonțul care l-a omorît pe tînăr era dintr-o țeavă a armatei siriene. Or fi lunetiștii care stau la coadă la pâine?



Acestea au fost cele cîteva aspecte ale acestui film, care acuză guvernul de masacre fără să aducă nici o dovadă.
Nu știu de ce consideră propaganda occidentală că e suficient ca vocea unui ziarist britanic să explice niște imagini, iar noi să-l credem pe cuvânt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu