vineri, 18 februarie 2011

Bogdan Hossu: Noul Cod al Muncii este o forma de sclavagism.

Bogdan Hossu: Singura sansa e ca salariatii sa iasa in strada cu pietre si bate

Felicitări lui Bogdan Hossu pentru aceste declarații. Sigur că pot fi considerate instigare la violență dar nu trebuie să uităm că violența naște violență și până la urmă așa va fi. Violență este condamnarea salariaților la sărăcie, violență este lipsirea oamenilor de servicii medicale, violență este accesul limitat la educație, violență este aceast nou cod al muncii.

În continuare câteva idei din declarația de astăzi a liderului sindical.
  • Guvernul nu a preluat ceea ce partenerii sociali au convenit.
  • Executivul doreste o dereglementare care sa raspunda intereselor unor speculatori, mai ales in domeniul IMM.
  • Prin modificarile dorite de Guvern la Codul Muncii se ajunge la o relatie anormala intre angajati si angajator, patronul putand concedia colectiv oricand si in acelasi timp sa angajeze a doua zi alte persoane, acest lucru fiind prevazut expres in Codul Muncii, ceea ce inseamna o forma de sclavagism.
  • Dupa aproximativ 20 de ore de discutii cu premierul, partenerii sociali au crezut ca textul final va fi cel convenit in timpul acestor discutii, dar este tot vechiul text, corectat putin.
  • Luni, toate confederatiile vor decide proteste mult mai violente ca pana acum.
  • Se pare ca numai violenta face legea in Romania. Orice cale de a incerca constructia unui dialog social normal constatam ca nu are eficienta. Se pare ca numai protestele sau iesirea lumii cu pietre si bate in strada sunt singurele forme care pot rezolva in Romania de astazi, pentru ca guvernantii au ramas la mentalitatea feudala, neintelegand ca pacea sociala inseamna constructia unui dialog social.

3 comentarii:

  1. Nu inteleg lipsa de reactie a societatii. Actiunile de protest vor avea o intensitate nesemnificativa. Asa ca, guvernul are unda verde...

    RăspundețiȘtergere
  2. Societatea din păcate nu prea există, în sensul unei societăți civile. Partidele politice existente doar se prefac că se opun acestui cod al muncii. Nu există voci puternice care să se opună deschis. În aceste condiții oamenii își vor da seama ce se întâmplă când va fi prea târziu. Sper totuși, ca vocile care deja se aud împotriva modelului de societate capitalistă să fie luate în seamă.
    De pildă eu, chiar dacă nu sunt membru într-un sindicat, voi participa, în orașul meu, alături de sindicaliști la protestele împotriva sclavagismului. Poate că mai multe voci, chiar dacă nesemnificative, vor compensa prin cantitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu as vrea sa particip, desi lucrez intr-o multinationala care interzice angajatilor sa aiba sindicat. Asta a fost primul soc pe care l-am resimtit la angajare. Atunci nu am luat in seama foarte mult acest "detaliu", dar acum suntem la mana patronilor care dispun de drepturile noastre cum vor, apeland la vesnica scuza, criza.

    RăspundețiȘtergere