marți, 14 decembrie 2010

Manifestul meu politic

Lupta politică trebuie să înceapă. Nu mai putem suporta condiția de condamnați pe viață la muncă în folosul altora. Noi suntem adevărații proprietari ai valorilor produse de economie. Este timpul să ne revendicăm ce este al nostru.
Asta înseamnă o luptă politică organizată. Sunt însă necesari câțiva pași. Primul ar fi organizarea politică. Aici avem 2 opțiuni: 1) Creăm o formațiune politică; 2) Ne înscriem masiv într-un partid de stânga existent (de pildă PCR, fostul Alianța Socialistă, pentru că acesta este singurul partid din România afiliat la Stânga Europeană) și ne impunem punctele de vedere.
Al doilea pas va fi făcut de la vârful puterii. Vom fixa ca obiectiv preluarea proprietăților asupra tuturor resurselor naturale (aici este vorba atât despre resursele subsolului, de la petrol la piatră și nisip, cât și despre păduri, munți și ape). Nu poate fi proprietar un individ asupra unor bunuri naturale pe care nu el le-a creat și care nu pot fi vândute sau cumpărate de către indivizi, acestea ar trebui să aparțină tuturor cetățenilor în mod egal.
Al treilea pas va fi făcut mai târziu prin preluarea proprietății asupra marilor mijloace de producție, ori se vor crea altele noi, iar prin concurență cele vechi ale axploatatorilor individuali vor dispărea.

Iată o țintă politică care poate fi o platformă pentru alternativa la actuala stare de fapt.

4 comentarii:

  1. ai uitat ca romanii inca sant legati prin hipnoza de partide ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot printr-o formă organizată politic putem ieși din actuala situație. Dacă va apărea acel partid care va susține aceste puncte de vedere și le va transforma în obiectve politice sunt convins că români se vor alătura.

    RăspundețiȘtergere
  3. deja Vadim sustine el cate ceva ... lumea este prea prinsa de scandaluri si media ... oricum incercarea moarte nu are .

    RăspundețiȘtergere
  4. Din păcate Vadim are 2 probleme.
    1. este de dreapta (cel puțin așa se autodefinește)
    2. de 20 de ani nu a reușit decât vorbe.

    E adevărat că a pomenit la un moment dat de naționalizarea Petrom dar asta e departe de un program coerent în care obiectivul să fie clar, naționalizarea (trecerea în proprietatea cetățenilor) resurselor naturale.

    RăspundețiȘtergere